למה ואיזה מוצרים משמינים כדאי לאכול בדיאטה?

שנים של דיאטות עם מוצרים דלי קלוריות ושומן הפכו את כולנו (כמעט) לשמנים יותר, ונראה שהפופולריות הגואה של הדיאטות דלות השומן, גרמה יותר נזק מתועלת: אנשים החליפו את השומנים בפחמימות וסוכרים, שהאיצו את מגיפת הסוכרת. והיום, נדמה, שהמטוטלת נוטה בצורה חדה לצד השני, עם דיאטות רבות, שמעודדות את הצרכנים להרבות בצריכת שומנים. אז מה כדאי לאכול בדיאטה? כמו תמיד, האמת נמצאת במקום טוב באמצע: מוצרים מזינים שנותנים ערך גבוה לקלוריות! לעזרתנו, פותחה תיאוריית ‘הצפיפות התזונתית’, שניתן לתמצת אותה בחמש מילים: כמות הויטמינים והמינרלים [...]

קרא עוד...

לרזות ללא מאמץ לפי בריאן ונסינק

‘לרזות ללא מאמץ’ זה אפשרי? לא בכל יום מתפרסם ספר דיאטה שזוכה ל-‘חותמת כשרות’ של משרדי הבריאות והחינוך: את הנספח לספר שתורגם לעברית כתבה הדוקטור סיגל אילת, בשיתוף פעולה עם עירית ליבנה, המפקחת על תחום הבריאות במשרד החינוך, והדוקטור רונית אנדוולט, אשר מנהלת את המחלקה לתזונה במשרד הבריאות… מחבר הספר הוא הפרופסור בריאן ונסינק מאוניברסיטת קורנל בארה”ב, אשר במשך למעלה משני עשורים, עורך ומנהל מחקרים בתחום הפסיכולוגיה של האכילה. כל המחקרים שלו מובילים לאותה מסקנה: הדיאטה הטובה ביותר היא זו שאינך יודע שאתה [...]

קרא עוד...

למה חשוב לאכול מגנזיום?

תזונה עשירה במגנזיום עשויה לשפר ואפילו להציל חיים! מחקר שפורסם בחדשות ערוץ 2 מצא שבאיזורים שבהם שותים מים מותפלים, שמוציאים מהם את המגנזיום בתהליך ההתפלה, נמדדה תמותה מוגברת מהתקפי לב – כנראה בגלל מחסור במינרל. ולמה חשוב להקפיד על תזונה עשירה במגנזיום? כי המגנזיום מעורב ביותר מ-300 תהליכים ביוכימיים בגופנו, והוא, בין היתר, מחזק את המערכת החיסונית ותפקוד השרירים, משפר את בריאות הלב, ואפילו מגן מפני מחלת הסוכרת: מחקר שנעשה באוניברסיטת הרווארד מצא שצריכה גבוהה של מגנזיום מקטינה את הסיכון לפתח את המחלה [...]

קרא עוד...

הכל אודות קינואה תפוחה

מחפשים דגני בוקר בריאים יותר? איכלו קינואה תפוחה! הידעתם שאפילו ארגון האומות המאוחדות מפציר בכולנו לאכול קינואה? לאו”ם יש מסורת ארוכה לבחור בכל שנה נושא בעל חשיבות בינלאומית: לעיתים מדובר בנושא פוליטי נפיץ, ולעיתים בנושאים אחרים, כמו איכות הסביבה או בריאות. וכך, הוכרזה שנת 2013 כ-‘שנת הקינואה’, מתוך מטרה לעודד צרכנים בכל רחבי העולם לאמץ הרגלים של תזונה נכונה, שכוללים תפריט עשיר בקינואה! אלא שהרצון לאכול בריא יותר, פוגש בשורה ארוכה של מכשולים ואילוצים, כמו מחסור בזמן… וזו הסיבה שבחרנו לשווק קינואה [...]

קרא עוד...

תפריט 100!

שוברים את הראש איך לאכול בריא (וטעים) בדיאטה במינימום מאמץ? שיטת ה-100 קלוריות באריזה הופכת את השליטה בכמות הקלוריות היומית למשחק ילדים… במקום לספור קלוריות, סופרים אריזות! אלא שהניסיון של רבים מאיתנו לצמצם את צריכת הקלוריות, עומד לכאורה בסתירה להמלצות תזונתיות, שנועדו לסייע לנו לאכול בריא ולספק לגופנו את ‘הדלק’ שהוא זקוק לו: כל אבות המזון, הויטמינים, המינרלים, נוגדי החימצון, הסיבים התזונתיים, ועוד… להלן דוגמא של מגוון המלצות לתזונה נכונה, תחת הכותרת ‘איכלו לפחות’: ♦ 5 מנות של פירות וירקות ביום, שהם כ-200 [...]

קרא עוד...

קערת הדייסה ששינתה את מסלול האנושות

הכל (כמעט) אודות שיבולת שועל בספרו ‘מסעם הגנטי של הבריטים‘ כותב חוקר ה-DNA הידוע, הדר’ Alistair Moffat, שהמעבר מחברת ציידים לחברת חקלאים וגידול שיבולת השועל היו המהפכה הגדולה ביותר בהיסטוריה האנושית שהביאה להתפתחות האומות השונות! לפני כן, מסביר Moffat, נאלצו נשים להניק את ילדיהם עד גיל 5 בקירוב, וההנקה שימשה כאמצעי מניעה. אלא שפיתוח דייסת שיבולת השועל המזינה איפשרה לנשים להפסיק להניק מוקדם יותר וכך להיכנס להריון לעיתים תכופות יותר, מה שיצר צפיפות אוכלוסיה ביחס למשאבי השטח, וחייב נדידה לאזורים חדשים. המהפך: ממזון [...]

קרא עוד...