איזה פרי הכי בריא?

לכבוד ראש השנה וחג הסוכות הממשמש ובא, החלטנו לבדוק איזה פרי מבין הפירות שגדלים בישראל הכי בריא, וממש לא הגבלנו את עצמנו לתפוח המקראי, או לשבעת המינים, אלא לפירות טריים שזמינים בחנויות ובשווקים. משלושים יוצא אחד: גויאבה! בדקנו עבורכם את תכולת הויטמינים והמינרלים של 30 פירות שגדלים בישראל: מקוריים, עולים חדשים ועולים ותיקים. להלן הרשימה המלאה: אבטיח, אגס, אנונה, אננס, אפרסמון, אפרסק, אשכולית, אשכולית אדומה, בננה, גויאבה, דובדבנים, ליצ’י, מלון, מנגו, מנדרינות, משמש, ענבים, פומלה, פטל, פסיפלורה, פפאיה, קיווי, קרמבולה, רימונים, [...]

Read more...

לוקחים אחריות על גודל המנה!

כמה קלוריות של דגני בוקר אנו אמורים לאכול? אם נשפוט לפי המידע על גבי אריזות דגני הבוקר בישראל, נגיע למסקנה שאנו אמורים לאכול כ-100 קלוריות (בלי לחשב את החלב), כי לצד המידע התזונתי ל-100 גרם, אנו מוצאים (כמעט תמיד) מידע תזונתי למנה בגודל של 30 גרם. ובעצם, יותר ויותר יצרנים בישראל מאמצים את השיטה האמריקאית, לפיה מציינים קלוריות וערכים תזונתיים למנה, גם כאשר מדובר באריזה גדולה/משפחתית. האם יש סטנדרט עולמי שמגדיר את גודל המנה המומלץ מבחינה תזונתית? תתפלאו, אבל התשובה היא לא! [...]

Read more...

פחמימות זה טוב או רע לסוכרתיים?

צריכת פחמימות מעלה את רמות הסוכר בדם. עובדה. ויחד עם זאת, רוב הגורמים המקצועיים ממליצים על שילוב פחמימות בתפריט היומי. כמה פחמימות מומלץ לאכול ביום אחד? האתר המופלא AuthorityNutrition מרכז חמש גישות שונות, שכולן נתמכות במחקרים קליניים, לגבי כמות הפחמימות היומית האופטימלית בעבור חולי סוכרת: א. כ-45% מן הקלוריות, באים מקבוצת הפחמימות: הגישה הממסדית, כפי שבאה לידי ביטוי בהמלצות ארגון הסוכרת האמריקאי, ממליצה לצרוך כ-45% מן הקלוריות מקבוצת הפחמימות, שזה בין 135 ל-230 גרם ביום. הנחיות הארגון כוללות את ההמלצה להגביל את [...]

Read more...

סופרים מנות פחמימה, חלבונים ושומנים באריזות 100 קלוריות

לא כולם סופרים קלוריות. לפחות לא באופן ישיר! בחברת דיאטה קלאב, תירגמו את כל אריזות ה-100 קלוריות בחנות המועדון, למנות של פחמימות, חלבונים, שומנים ופירות, כדי להתאים את המידע למשתתפי התוכנית שלהם. למה לספור מנות של אבות המזון? כולנו יודעים שתזונה נכונה היא אכילה מגוונת מכל קבוצות המזון, אבל בפרקטיקה, אנו מתקשים להרכיב תפריט מאוזן שעולה בקנה אחד עם ההמלצות של פירמידת המזון. מה הן ההמלצות של פירמידת המזון? פירמידת המזון, כשמה כן היא! היא מציגה את ההמלצות לתזונה נכונה בצורת פירמידה. הפירמידה מחלקת [...]

Read more...

כמה שקדים מומלץ לאכול ביום אחד?

שבעה? עשרה? 100 קלוריות (17 גרם)? או… 40 גרם? את השאלה הזו הפנינו לקהל אוהדינו בפייסבוק וקיבלנו כ-400 תשובות! התשובה לפי ‘חוכמת ההמונים’ / 7 שקדים במקום הראשון, אם נשפוט על פי התשובות שקיבלנו, הכמות המומלצת הינה 7 שקדים ביום. כך, לפחות, ענו 71% מן המשיבים. במקום השני, ובפער ניכר, קיבלנו את התשובה 10 שקדים, שבה תמכו 20.5% מן המשיבים. במקום השלישי, קיבלנו את התשובה: 100 קלוריות, שבה תמכו 5% מן המשיבים. ובמקום האחרון: 40 גרם, שהם… 235 קלוריות ביום, שבה [...]

Read more...

איזה קינואה תפוחה הכי בריאה?

הקינואה התפוחה מוכנה לאכילה ואינה דורשת בישול או הכנה מוקדמת: את הטעמים המתוקים אוכלים כמו דגני בוקר – מומלץ במיוחד בתוספת יוגורט. ואת הקינואה הטבעית ניתן לאכול כמו דגני בוקר ללא סוכר, או בתוספת סילאן, או כתוספת לסלט, או כתחליף בריא לשקדי מרק, ועוד… למה לאכול קינואה תפוחה? כי אפשר ליהנות מיתרונותיה הבריאותיים מבלי לטרוח ולהתאמץ: א. מבנה החלבון שלה מושלם! הוא מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף. ב. היא נטולת גלוטן! אך נארזת בסביבה שיש בה גלוטן. ג. היא עשירה בויטמינים ומינרלים חיוניים! ובראשם: [...]

Read more...

4 ארוחות קלות ובריאות שיעזרו לכם לשמור על המשקל

לפי הארגון העולמי והאגודה האמריקאית למלחמה בסרטן, אלו שמצליחים לשמור על משקל תקין לאורך זמן, הם אלו, שבמודע, או שלא במודע, אוכלים תפריט, אשר מכיל בממוצע 125 קלוריות ל-100 גרם! בנינו עבורכם 4 ארוחות קלות וממש לא דיאטטיות, שמכילות עד 125 קלוריות (בקירוב) ל-100 גרם, אשר יגזלו מכם בין דקה ל-3 דקות התארגנות ו/או הכנה… ארוחת יוגורט 3% שומן וקינואה תפוחה / 200 קלוריות קחו גביע יוגורט 3% שומן / 150 גרם / כ-65 קלוריות ל-100 גרם / כ-100 קלוריות לאריזה. הוסיפו שקית קינואה תפוחה / [...]

Read more...

למה ואיזה מוצרים משמינים כדאי לאכול בדיאטה?

שנים של דיאטות עם מוצרים דלי קלוריות ושומן הפכו את כולנו (כמעט) לשמנים יותר, ונראה שהפופולריות הגואה של הדיאטות דלות השומן, גרמה יותר נזק מתועלת: אנשים החליפו את השומנים בפחמימות וסוכרים, שהאיצו את מגיפת הסוכרת. והיום, נדמה, שהמטוטלת נוטה בצורה חדה לצד השני, עם דיאטות רבות, שמעודדות את הצרכנים להרבות בצריכת שומנים. אז מה כדאי לאכול בדיאטה? כמו תמיד, האמת נמצאת במקום טוב באמצע: מוצרים מזינים שנותנים ערך גבוה לקלוריות! לעזרתנו, פותחה תיאוריית ‘הצפיפות התזונתית’, שניתן לתמצת אותה בחמש מילים: כמות הויטמינים והמינרלים [...]

Read more...

לרזות ללא מאמץ לפי בריאן ונסינק

‘לרזות ללא מאמץ’ זה אפשרי? לא בכל יום מתפרסם ספר דיאטה שזוכה ל-‘חותמת כשרות’ של משרדי הבריאות והחינוך: את הנספח לספר שתורגם לעברית כתבה הדוקטור סיגל אילת, בשיתוף פעולה עם עירית ליבנה, המפקחת על תחום הבריאות במשרד החינוך, והדוקטור רונית אנדוולט, אשר מנהלת את המחלקה לתזונה במשרד הבריאות… מחבר הספר הוא הפרופסור בריאן ונסינק מאוניברסיטת קורנל בארה”ב, אשר במשך למעלה משני עשורים, עורך ומנהל מחקרים בתחום הפסיכולוגיה של האכילה. כל המחקרים שלו מובילים לאותה מסקנה: הדיאטה הטובה ביותר היא זו שאינך יודע שאתה [...]

Read more...

למה חשוב לאכול מגנזיום?

תזונה עשירה במגנזיום עשויה לשפר ואפילו להציל חיים! מחקר שפורסם בחדשות ערוץ 2 מצא שבאיזורים שבהם שותים מים מותפלים, שמוציאים מהם את המגנזיום בתהליך ההתפלה, נמדדה תמותה מוגברת מהתקפי לב – כנראה בגלל מחסור במינרל. ולמה חשוב להקפיד על תזונה עשירה במגנזיום? כי המגנזיום מעורב ביותר מ-300 תהליכים ביוכימיים בגופנו, והוא, בין היתר, מחזק את המערכת החיסונית ותפקוד השרירים, משפר את בריאות הלב, ואפילו מגן מפני מחלת הסוכרת: מחקר שנעשה באוניברסיטת הרווארד מצא שצריכה גבוהה של מגנזיום מקטינה את הסיכון לפתח את המחלה [...]

Read more...