למה חשוב לאכול מגנזיום?

תזונה עשירה במגנזיום עשויה לשפר ואפילו להציל חיים!

מחקר שפורסם בחדשות ערוץ 2 מצא שבאיזורים שבהם שותים מים מותפלים, שמוציאים מהם את המגנזיום בתהליך ההתפלה, נמדדה תמותה מוגברת מהתקפי לב – כנראה בגלל מחסור במינרל.

ולמה חשוב להקפיד על תזונה עשירה במגנזיום?

כי המגנזיום מעורב ביותר מ-300 תהליכים ביוכימיים בגופנו, והוא, בין היתר, מחזק את המערכת החיסונית ותפקוד השרירים, משפר את בריאות הלב, ואפילו מגן מפני מחלת הסוכרת: מחקר שנעשה באוניברסיטת הרווארד מצא שצריכה גבוהה של מגנזיום מקטינה את הסיכון לפתח את המחלה ב-33%!

האם אנחנו צורכים מספיק מגנזיום?

התשובה היא לא! בעוד הקצובה היומית המומלצת עומדת על כ-320 מ”ג לנשים וכ-420 מ”ג לגברים, רבים מאיתנו לא עומדים בהמלצות.

המגזין Health מדווח שהנפגעים העיקריים מתת צריכה של מגנזיום שייכים לקבוצות הסיכון הבאות: אנשים עם סוכרת מסוג 2, אנשים עם לחץ דם גבוה, אנשים שסובלים ממחלות של מערכת העיכול, כמו קרוהן וצליאק, וכאלה שלוקחים תרופות לבריאות הלב ונגד בריחת סידן.

איזה מזונות עשירים במגנזיום?

במקום הראשון: גרעיני דלעת, שגם בכמות של 100 קלוריות (18 גרם) מספקים כ-24% מקצובה יומית מומלצת, ובאופן כללי:

  • מזונות מקבוצת הזרעים ובראשם: גרעיני דלעת, שומשום, פשתן וחמניות.
  • מזונות מקבוצת האגוזים ובראשם: קשיו ושקדים.
  • מזונות מקבוצת הירקות העליים ובהם: תרד, סלק עלים (מנגולד) וברוקולי.
  • מזונות מקבוצת הקטניות, כמו: פולי סויה וטופו, שעועית שחורה ושעועית נייבי.
  • מזונות מקבוצת הדגנים המלאים, ובראשם: קינואה, שהיא בכלל ‘דגן מתחזה’, שיבולת שועל וקמחים מלאים.
  • לקינוח: שוקולד מריר, תאנים מיובשות ובננות…
  • לסיום: אבוקדו.

נ.ב. את הרכיבים שהדגשנו בבולד, תוכלו למצוא במוצרים וחטיפים בריאים יותר בחנות המועדון…

להלן רשימת המוצרים שאריזות 100 קלוריות שלהם יספקו לכם כ-10% מן הקצובה היומית המומלצת של מגנזיום:

בתיאבון ולבריאות!

שתף את הפוסט