למה חשוב לאכול חטיפים?

קיט מרזים ב-35 ימים עדי גודלמאת: עדי גודל סולומון, דיאטנית קלינית.

בבלגיה יש חוק שמחייב כל מעסיק עם יותר מ-10 עובדים ליצור עבורם פינת חטיפים עם קופת אמון ‘בריבוע’. דהיינו, לא רק שסומכים על העובדים שישלמו, אלא שאסור לנקוב במחיר וכל אחד משלם לפי ראות עיניו. וזה עובד יפה! העובדים נהנים והמעסיקים לא מפסידים… אמנם לא קראנו את דברי ההסבר לחוק, אבל נראה שממשלת בלגיה מכירה בחשיבות של אכילת חטיפים לבריאות טובה ופריון בעבודה. עדי גודל סולומון, לגמרי מסכימה וסיפקה לנו הסבר מקצועי-מנומק, כולל תפריט בריא לדוגמא!

אסור להיות רעבים

אחת ההפתעות הכי משמחות בתהליך ירידה במשקל ושינוי הרגלים, היא ההבנה שבשביל לרזות בצורה בריאה ומאוזנת לא צריך להיות רעבים. מפתיע? יכול להיות! אבל זו אמת לאמיתה ואני כל כך נהנית לשמוע ולראות זאת כל פעם מחדש. אומר זאת שוב: שמירה על רמה נינוחה של שובע לאורך היום היא מפתח חשוב להצלחה לאורך זמן.

דמיינו יום טיפוסי בו אתם אוכלים ארוחת צהריים (נגיד באחת), חוזרים לעבוד, העומס וה”טירוף” שואבים אתכם עוד ועוד, והנה מגיע אחר הצהריים ואתם ממהרים הביתה, גם בבית יש הרבה מטלות… הופ! הגיעה שעת הערב. שש או שבע בערב, ואתם חשים בצורך לנשנש משהו…לאכול משהו… אתם נזכרים שלא אכלתם 5-6 שעות, ואז אתם מנשנשים/טורפים/אוכלים בלי הרבה תשומת לב ל: מה, כמה, איך ומתי. התופעה הזו מוכרת להרבה מאד אנשים! זהו מעין “לופ” מתסכל שחוזר על עצמו שוב ושוב.

חשיבות ארוחת הביניים

אחד העקרונות בשיטה שלי – שיטת 555: ידע. הרגלים. תודעה – מדבר על חשיבות ארוחת הביניים.
לא, לא צריך לשים טיימר ולאכול בשעה מסוימת. גם לא צריך לספור 80 או 100 או 120 קלוריות. ויחד עם זאת, 100 זה מספר נוח, וזו הסיבה שאחת מתוך ההמלצות השימושיות בספר שכתבתי, מתייחסת לחטיפי 100 קלוריות. באופן עקרוני, אני לא בעד איסורים והנחיות מגבילות! בשיטה שלי לא סופרים קלוריות, כפות, כוסות או גרמים. אז איך בכל זאת מצליחים לרדת במשקל? על ידי הבנה מעמיקה מה הגוף (וגם הנפש!) צריכים. על ידי ידיעה ברורה כיצד ניתן לעזור לגוף לתפקד לטובת המטרה שלנו. זו הסיבה שכתבתי את המדריך: “לאכול. ליהנות. לחיות טוב ב-35 ימים” – אוסף איכותי ומעשי של הכלים הכי משמעותיים ואפקטיביים לירידה במשקל, ללא סבל, ללא מאמץ וללא רעב! שינויים יומיומיים ברמת הידע הפרקטי, ההרגלים החדשים, והתודעה (מחשבות ורגשות) שלנו. כל העקרונות נוסו בהצלחה על אלפי הלקוחות בקליניקה שלי, מתחילת הדרך אי שם בשנת 2003 ועד היום.

נחזור לעקרון ארוחת הביניים. אם תופעת הרעב המוגבר שתיארתי קודם מוכרת לכם, העיקרון הזה יעבוד כמו קסם. אתם תראו שהתזונה משתפרת, הארוחות יותר מסודרות, תחושות הרעב והשובע מתאזנות להפליא (אין “מורעב” ואין “מפוצץ”), הצורך במתוק יורד, והכי חשוב ומשמח: המשקל יורד ויורד!

אז איך תדעו אם אתם זקוקים לארוחת ביניים? חשבו על הארוחות העיקריות שלכם. האם פער השעות בינהן גדול מ3-4 שעות? (למשל ארוחת בוקר ב7 וארוחת צהריים ב13, זהו פער שעות של 6 שעות). אם כן, האם אתם מגיעים רעבים מאד לארוחה השניה? אם השבתם בחיוב – החליטו על תוספת ארוחה קטנה בין הארוחות העיקריות. למשל בסביבות השעה עשר בבוקר (בין הבוקר לצהריים), או ארבע אחר הצהריים ( בין ארוחת הצהריים לארוחת הערב).

חשיבות התכנון המוקדם

חשבו מראש על אפשרויות נוחות, זמינות וטעימות. הסעיף הזה חשוב ביותר, מכיוון שכדי להתמיד לאורך זמן חשוב שלא נתקל בקשיים ומורכבויות כגון זמן הכנה, עמידות מחוץ למקרר, זמינות ועוד. הפתרונות השכיחים הינם פירות, פרוסת לחם עם ממרח, קרקרים, פריכיות וכד’. כדיאטנית קלינית זהו אתגר לא קטן לחשוב ולהציע פתרונות יצירתיים, טעימים ובריאים. זכרו – הכי חשוב זה ליהנות מהדרך. להבין שירידה במשקל אינה “זבנג וגמרנו”, היא אינה טרנד חולף. הפעם המטרה היא אורח חיים, לשמור על התוצאות לאורך זמן! לכן חשוב שכבר מהיום הראשון תרגישו נוחות, הנאה, שובע וכיף.

התרומה של מוצרי מועדון 100 קלוריות באריזה

כשגיליתי את מוצרי “מועדון 100 קלוריות באריזה”, הבנתי שהמטרה הזו קרובה מתמיד, בזכות חטיפים בריאים וטעימים המתאימים לנשנוש בין לבין. אמנם כבר סיפרתי שאינני סופרת קלוריות בשיטה שלי, אבל עצם האריזה האישית עושה את החיים סופר קלים! מניסיון רב עם הלקוחות שלי, האריזות הללו, שאפשר לשים בתיק ‘לכל צרה שלא תבוא’, עושות חשק להמשיך ולהתמיד בתהליך, והתוצאות מדהימות – שינוי משמעותי בהרגלי האכילה, ירידה במשקל ובהיקפים. מדובר בארוחת ביניים מצוינת, שנותנת מענה לאנרגיה ושובע בזכות אספקת פחמימות מאוזנת, ולעיתים גם חלבון ו/או שומן. רוב המוצרים מכילים גם כמות יפה של סיבים תזונתיים, וכמות מתונה של סוכר. גם במקרים בהם כמות הסוכר ל-100 גרם אינה נמוכה, הכמות המדודה בכל אריזה עונה על החשק למתוק בלי להגזים.

תפריט לדוגמא

איני נוהגת לייצר תפריטים ‘גנריים’, אלא להתאים ללקוחות שלי תכנית תזונתית כבר במפגש הראשון. התכנית נכתבת יחד איתם, לאור ההרגלים שלהם, שעות העבודה, הצרכים, המצב הבריאותי ועוד. המטרה היא לסגל הרגלים בריאים, מגוונים ומאוזנים, ובמקביל לייצר תחושת נינוחות והנאה, ללא מאמץ מיוחד, רעב או הימנעות. התכנית הבאה הינה כללית ויכולה להתאים לרוב האוכלוסיה, אך אין היא מחליפה בשום מקרה ייעוץ אישי עם דיאטנ/ית קליני/ת ברישיון משרד הבריאות.

ארוחת בוקר:
1-2 פרוסות לחם מלא (שיפון, כוסמין, חיטה מלאה ועוד) + ממרח על בסיס חלבון (כגון גבינה) או שומן (כגון אבוקדו או טחינה) + ירקות חתוכים.

ארוחת ביניים, בשילוב מוצרי מועדון 100 קלוריות:
יוגורט לבן לא ממותק + אריזת קינואה תפוחה, או
יוגורט + תערובת פירות יבשים ופיצוחים כגון: מיקס אהבה/מיקס על/מיקס ירוק.

ארוחת צהריים:
ארוחת הצהריים המבושלת תהיה לרוב על פי עקרון השליש-שליש-שליש:
♦ כשליש צלחת פחמימה (ככוס אחרי בישול) כגון אורז/פסטה/קטניות או בטטה קטנה או 2 תפו”א. רצוי לאכול קטניות כתחליף לפחמימה לפחות פעמיים בשבוע.
♦ כשליש צלחת חלבונים (רצוי דלי שומן) כגון חזה עוף/קציצות מבושלות/ דג אפוי/טופו ועוד
♦ כשליש צלחת ירקות – מוקפצים/מבושלים/טריים.
עקרון זה מאפשר גיוון ואיזון ובנוסף מאפשר כמות פחמימות מתאימה ולא חריגה.

ארוחת ביניים – בשעות אחה”צ, בשילוב חטיפי מועדון 100 קלוריות:
פרוסת לחם מלא עם ממרח כלשהו (גבינה/טחינה/ריבה), או
באם יש צורך במתוק, אריזת עוגיות אישית: שוקולד ציפס/תמרים טחינה/בננה פשתן או אריזת פולי קפה בשוקולד מריר, ועוד…

ארוחת ערב:
1-2 פרוסות לחם מלא + חלבון כגון גבינות/טונה/ביצה/סרדינים וכו’ + ירקות + שומן מזין כגון אבוקדו או טחינה (1-2 כפות).

ארוחת לילה, בשילוב חטיפי מועדון 100 קלוריות:
איננה בגדר חובה, אך לעיתים עולה הצורך בנשנוש “קטן”: שקדים טבעיים, או שקית חיטה תפוחה בטעמים עם (או בלי) כחצי כוס חלב לאוהבי המתוקים, או חטיף אדממה לאוהבי המלוחים.

קיט מרזים ב-35 ימים

רוצים לטעום עוד? את המארז שבתמונה עם ספר עצות וכלים שיעזרו לכם כל החיים הרכבתי ביחד עם המועדון, והוא מכיל גם 12 מוצרי 100 קלוריות מפנקים, שיכולים להשתלב באורח החיים החדש שלכם. יש לכם שאלות? צרו קשר או בקרו באתר שלי. בהצלחה!

שתף את הפוסט