איזה קינואה תפוחה הכי בריאה?

קיט קינואה תפוחההקינואה התפוחה מוכנה לאכילה ואינה דורשת בישול או הכנה מוקדמת:

את הטעמים המתוקים אוכלים כמו דגני בוקר – מומלץ במיוחד בתוספת יוגורט.

ואת הקינואה הטבעית ניתן לאכול כמו דגני בוקר ללא סוכר, או בתוספת סילאן, או כתוספת לסלט, או כתחליף בריא לשקדי מרק, ועוד…

למה לאכול קינואה תפוחה?

כי אפשר ליהנות מיתרונותיה הבריאותיים מבלי לטרוח ולהתאמץ:

א. מבנה החלבון שלה מושלם! הוא מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף.
ב. היא נטולת גלוטן! אך נארזת בסביבה שיש בה גלוטן.
ג. היא עשירה בויטמינים ומינרלים חיוניים! ובראשם: מנגן, חומצה פולית, מגנזיום וזרחן.
ד. היא עשירה בנוגדי חימצון!
ה. היא מאפשרת תזונה מגוונת!

איזה קינואה תפוחה מבין מגוון הטעמים באריזות 100 קלוריות הכי בריאה?

סידרנו עבורכם את המוצרים לפי מידרג בריאותי! נקדים ונאמר שכל שבעת הטעמים במועדון עשירים בויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון, ודלים בנתרן, וההבדלים בין המוצרים נובעים מכמות הסוכרים, החלבונים, השומנים והשומנים הרווים!

במקום הראשון – קינואה תפוחה טבעית:

קינואה תפוחה טבעית מארז

בנוסף לכל יתרונות הקינואה שמנינו למעלה, המוצר מצטיין ברמה נמוכה של סוכר ושומן רווי!

במקום השני – קינואה תפוחה (48%) עם שקדים (39%), סוכר חום (11%) ודבש (2%):

קינואה תפוחה שקדים אריזה מאגדת

אל יתרונותיה הבריאותיים של הקינואה מצטרפים יתרונותיהם הבריאותיים של השקדים, אשר באופן מפתיע, למרות תכולת הקלוריות הגבוהה שלהם (575 קלוריות ל-100 גרם), תורמים לדיאטה! מחקרים מראים שאנשים שמנשנשים שקדים (ואגוזים נוספים) מצליחים לרזות יותר מאלו שמנשנשים חטיפים אחרים בעלי אותו ערך קלורי, כיוון שהשקדים עשירים בחלבונים וסיבים תזונתיים. וביחד, המוצר זוכה לציונים הבאים:

  • תו ‘ויטמינים ומינרלים’ בזכות ויטמין E, שמקורו בשקדים, ומנגן, זרחן ומגנזיום, שמקורם בשני הרכיבים.
  • תו ‘חלבונים/סיבים’ בזכות תכולה של יותר מ-5 גרם לאריזת 100 קלוריות אישית.
  • נקודת בריאות עבור רמה נמוכה של נתרן.

ומהם החסרונות? אין! כמות השומן הרווי, שמקורה בשקדים נמצאת בטווח הבינוני, וכמות הסוכרים, שמקורם בתוספת הסוכר החום והדבש, הינה מעודנת ונמצאת אף היא בטווח הבינוני.

ולמרות שהגדרנו את הקינואה התפוחה הטבעית כבריאה יותר, הקינואה עם השקדים הינה ארוחה מאוזנת יותר: מספקת יותר חלבונים ושומנים ופחות פחמימות.

במקום השלישי – קינואה תפוחה (51%) עם אגוזי מלך (35%) בתוספת סוכר חום ודבש (14%):

קינואה תפוחה עם אגוזי מלך אריזה מאגדת

המוצר מנהל קרב צמוד עם הקינואה בתוספת שקדים, שהינו משביע יותר, כיוון שמכיל יותר חלבונים וסיבים תזונתיים…

  • אגוזי המלך נחשבים כאגוזים בריאים ביותר, למרות תכולת השומן הגבוהה שלהם (65%)!
  • יש בהם כמות גבוהה של נוגדי חימצון ושומנים שטובים במיוחד לבריאות הלב, כמו גם כמויות נכבדות של ויטמינים ומינרלים, שבראשם: מנגן, נחושת, מגנזיום וזרחן.
  • וביחד, הקינואה עם אגוזי המלך זוכה לתו ‘ויטמינים ומינרלים’ בזכות המנגן, הנחושת, המגנזיום והזרחן.

ומהם החסרונות? אין! כמות הנתרן נמוכה, כמות השומן הרווי, שמקורה באגוזי המלך נמצאת בטווח הבינוני, וכמות הסוכרים, שמקורם בתוספת הסוכר החום והדבש, הינה מעודנת ונמצאת אף היא בטווח הבינוני.

ולמרות שהגדרנו את הקינואה עם השקדים כבריאה יותר, במובנים מסויימים השקדים בריאים יותר מאגוזי המלך ובמובנים אחרים אגוזי המלך בריאים יותר מן השקדים.

במקום הרביעי – קינואה תפוחה (76%) עם סוכר חום (18%), דבש (4%) וקינמון (2%)

קינואה תפוחה עם סוכר חום דבש וקינמון אריזה מאגדת

קינמון מוסיף המון! הקינמון נימנה על רשימת התבלינים הבריאים ביותר עליי אדמות, ובראש מעלותיו נציין את היותו עשיר בנוגדי חימצון. גם כמויות השומן הרווי והנתרן במוצר נמוכות, וכמויות הויטמינים והמינרלים גבוהות.

ומה החסרונות? כמות הסוכרים, שעומדת על כ-20%, אך בתוספת יוגורט טבעי, או חלב דל, המוצר הופך למושלם!

ולמרות שהגדרנו את הקינואה עם אגוזי המלך כבריאה יותר, התשובה אינה חד משמעית: אמנם הקינואה עם האגוזים (וגם עם השקדים) מספקת ארוחה מאוזנת יותר מבחינת חלבונים ושומנים, אך הקינואה ללא האגוזים מצטיינת ברמה נמוכה של שומן רווי.

במקום החמישי הצמוד – קינואה תפוחה (76%) עם סוכר חום (18%), דבש (4%) וקקאו (2%)

קינואה תפוחה עם סוכר חום דבש וקקאו אריזה מאגדת

גם הקקאו עשיר בנוגדי חימצון, אך אין מה להשוות אותו לקינמון… ובכל היתר, המוצר זהה לקינואה התפוחה עם הקינמון.

במקום השישי הצמוד – קינואה תפוחה (78%) עם סוכר חום (18%) ודבש (4%)

קינואה תפוחה עם סוכר חום ודבש אריזה מאגדת

המוצר זהה לקינואה עם הקינמון ולקינואה עם הקקאו, אך מכיל פחות נוגדי חימצון…

במקום השביעי – קינואה תפוחה עם סוכר חום ודבש (60%) ושוקולד צ’יפס מריר (40%)

quinoa-dark-chocolate-multipack

אם אתם רוצים לאכול בריא אך מתפתים לאכול שוקולד, הקינואה התפוחה עם השוקולד המריר היא מוצר שמחבר בין שני העולמות:

  • בצד החסרונות, אנו יכולים למנות את השומן הרווי והסוכר, שמאפיינים את קטגוריית השוקולד.
  • ובצד היתרונות, את הויטמינים, המינרלים ונוגדי החימצון שתרמו הקינואה והשוקולד המריר גם יחד: המוצר מהווה מקור טוב מאוד של מנגן ומקור טוב של מגנזיום ונחושת.

אך מה שחשוב יותר זה שבתוספת גביע יוגורט טבעי 1.5% אחוז שומן, הבריאות מנצחת: רמת הנתרן נמוכה, רמת השומן הרווי בינונית, אך קרובה מאוד לנמוכה (1.6 במקום 1.5 גרם ל-100 גרם), ורמת הסוכר בינונית.

וזו בעצם כל התורה: תזונה נכונה היא תזונה מגוונת ומאוזנת! בהצלחה!

שתף את הפוסט